Ако в момента ни се наложи да съставим списък с най-атрактивните заведения по света, без каквото и да било съмнение "Мулен Руж" ще попадане в него, при това на някое от челните места. Кабарето, намерило заслужено място сред символите на Париж, и до днес привлича хора от близо и далеч, които искат да се потопят в неговата завладяваща атмосфера. Ето защо не е никак изненадващо, че по статистически данни в рамките на дванайсет месеца прага му прекрачват приблизително шестстотин хиляди души.

Предвид внушителната бройка на желаещи да се докоснат до легендарната му репутация обаче, човек трябва да се запише предварително, ако иска да вечеря в пределите му, наслаждавайки се на шоуто, след което да се въоръжи с търпение, докато дойде неговият ред. Може би това е сред причините, поради които наскоро Атанас Месечков предпочете да заведе съпругата си в Лондон, където да се насладят на мюзикъла, носещ същото име като мястото, посветено на забавленията, създадено през далечната 1882 г. от Джоузеф Олер и Чарлз Зидлер.

Вижте снимки >>

Преди ден популярният у нас хореограф и танцьор, който по традиция всеки месец напуска за кратко очертанията на страната ни със своята половинка, публикува в своя личен Instagram профил галерия от четири снимки, показваща последното им пътуване. Този път двамата са се озовали към британската столица, където първо са посетили концерт на шведската група "ABBA", след което са се отправили към прочутия театър "Пикадили", пред който всъщност позират на първия кадър.

Въпреки възхищението, което е изпитал от двете събития, на които е присъствал, в посланието към поста си някогашният участник в предаването "VIP Brother" не крие, че си е тръгнал натъжен от тях. По негови думи причина за огорчението му е фактът, че за сетен път се е убедил как за разлика от публиката в родината ни, тази в чужбина почита и уважава дарбата и способностите на артистите.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Виждайки как хората аплодират своите артисти си даваш сметка, че ти си роден на място, което не може да ти предостави това, което заслужава твоя талант! Място, в което шепа хора разбират и ценят изкуството! Място, което не може да ти даде сцената, от която има нужда твоя талант! За първи път си разбрах, че няма как да насърчаваш таланта на малчуганите. Може би колкото и да е болезнено, хубаво е да кажеш на талантливите хора още от малки да бягат! Да избягат там някъде на далече в големите държави и градове. Там, където артистите ги посреща публика облечена с фрак, аплодисменти и уважение.

Преди дни давах интервю за българско издание. В него ме попитаха: "Защо все по-малко се занимаваш с танци?". Какво мислите им отговорих?

Снимка: Официален профил в Instagram

В България приемаме танците и артистите като допълнителна част от забавата ни! Принизяваме изкуството до клубния формат и сме с надменното самочувствие, че танцьорите са там някакви същества, които просто си въртят д*петата!

Дори националните ни телевизии не взеха примера на световните формати! Пътувам всеки месец извън страната и виждам как години наред "Dancing with the stars" краси екраните във Франция, Италия, Великобритания.

А у нас както винаги или няма пари, или е скъпо, или "уж няма рейтинг".

В световен мащаб всеки артист е уважаван и ценен. Независимо от изкуството, с което се занимава, и таланта, който притежава!

Тъжно, тъжно, тъжно...", пише той.

Снимка: Официален профил в Instagram