Аутопсия потвърди, че актрисата Ная Ривера е починала в резултат на удавяне, съобщиха Асошейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Тялото на 33-годишната Ривера, известна с ролята си в сериала "Клуб Веселие", бе открито в понеделник в езерото Пиру край Лос Анджелис. Аутопсията установила липса на следи от травма или заболяване, които биха могли да предизвикат удавянето. Няма и първоначални данни за наличие на алкохол или наркотици, които биха могли да изиграят роля в инцидента, довел до смъртта ѝ, се посочва в съобщение от службата по съдебна медицина на окръг Вентура, щата Калифорния. Предстои да бъдат направени токсикологични тестове за установяване на наличие на алкохол, лекарства и наркотици.

Тялото на Ривера бе открито пет дни, след като тя изчезна по време на излет с лодка с четиригодишния си син Джоси. Детето бе намерено заспало само в лодката.

Вижте снимки на Ная Ривера >>

Семейството на актрисата разпространи първо публично изявление след изчезването ѝ, в което се казва:

"Благодарни сме за любовта и молитвите за Ная, Джоси и семейството ни през тази седмица. Скърбим за загубата на нашата красива легенда и сме благословени да почетем нейното неувяхващо наследство и магнетичен дух."

В изявлението се подчертава "изумителният талант" на Ривера, която освен това е била изключителна личност, майка, дъщеря и сестра.

Създателите на "Клуб Веселие" също почетоха паметта на актрисата със специално изявление, в което обявиха, че създават фонд за финансиране на обучението на сина ѝ Джоси.

"Ная бе повече от актриса в нашето шоу - тя беше наш приятел", заявяват продуцентите на сериала Райън Мърфи, Брад Фалчук и Йън Бренан.