Бабата на бившиата метеороложка и настояща водеща на водещата на COOLt Натали Трифонова, стана Лекар на годината във Велико Търново. Новината съобщи bTV, като във видеовръзка с предаването "Тази събота" д-р Маргарита Ковачева коментира спечеления приз.

"Бях много развълнувана, защото това е награда от колеги. Хора, които всеки ден са на своя пост, срещат се с трудностите и се борят за живота", коментира д-р педиатърът.

Д-р Ковачева разкри, че вече е пенсионер, но въпреки това продължава да работи, включително нощно дежурство непосредствено преди интервюто.

"Натали също много се зарадва. Аз съм й пожелала и тя да върви нагоре и да получи добра оценка от своите колеги", добави лекарят на годината за Велико Търново.

Доктор Маргарита Ковачева е сред най-известните медици в старата столица и е посветила 40 години на малките пациенти. Завършила е медицина в София през 1975 година, а от 1996 до 2013 година е началник на детското отделение в търновската болница "Д-р Стефан Черкезов", където и днес продължава да лекува малчугани.

Има и специализация по детска нефрология, която изследва бъбречните заболявания. Доктор Ковачева е изключително близка с Натали, която като дете прекарвала летата на гости при баба.