24-годишната Ефросина Ангелова е жената, която в средата на март обвини актьора Арми Хамър в изнасилване и побой, съобщи БНТ.

Във видеопресконференция, представящата се единствено като Ефи, млада жена споделя смущаващи подробности за връзката си с холивудския актьор. По думите й, през 2017 г. той я е насилвал в продължение на 4 часа. Във видеото става ясно още, че тя е била удряна многократно, както и че с години е била подложена на психически и физически тормоз от страна на Арми Хамър. Ефи споделя още, че се е страхувала за живота си и е била сигурна, че актьорът ще я убие.

Всичко започва няколко месеца по-рано, когато в анонимния профил в Instagram @houseofeffie, който към днешна дата вече е изтрит, са качени десетки снимки от текстови съобщения, изпратени от официалния профил на Хамър. В тях той отправя редица неприлични предложения, в прав текст заявява, че иска да има свой роб, говори и за канибализъм.

В рамките на пресконференцията през март стана ясно, че зад шокиращите разкрития стои млада жена, която живее в Европа. Чуждестранни медии успяха да открият нейните лични профили в Instagram и Facebook, от които се разбира, че тя е на 24, от България и се казва Ефросина Ангелова.

С Арми Хамър се запознават през 2016 г. чрез интернет, след което започват връзка. Ефи разказва как в началото актьорът бил много мил с нея, но с времето започнал да я контролира, да я заплашва и дори удрял с камшик стъпалата й, за да не може да ходи.

Адвокат на Ефросина е Глория Олред, която представляваше американската репортерка Джени Суши, която заведе дело срещу Кубрат Пулев за целувката му след мач в САЩ през 2019 г.

Арми Хамър си е партнирал с десетки популярни актьори, сред които Леонардо Ди Каприо и Клинт Истууд. Става известен с ролите си в "Призови ме с твоето име" и "Социалната мрежа". Тази година трябваше да се снима в няколко филма, сред които и минисериал по сюжета от "Кръстника", трябваше да си партнира с Дженифър Лопес и датския актьор Мадс Микелсен, който замени Джони Деп във франчайза "Фантастични зверове и къде да ги открием". Самият Деп също имаше проблеми със закона и беше обвинен в насилие от вече бившата си съпруга Амбър Хърд.

Полицията в Лос Анджелис е започнала разследване срещу 34-годишния Арми Хамър. Самият той отрича всички обвинения. Филмовите му ангажименти бяха отменени, с него прекъсна отношения и компанията, която го представлява.

През 2020 г. Хамър и съпругата му от 10 години Елизабет Чеймбърс сложиха край на браката си. Предполага се, че причината са изневери от страна на актьора. Чеймбърс, която е модел и телевизионна водеща отрича да е запозната с "тъмната страна" на своя бивш съпруга.

За насилие от негова страна обаче разказва друга негова бивша приятелка - Кортни Вучекович, според която фетишите му са били изключително плашещи и многократно е чувала закани с привкус на канибализъм. Вучекович и още няколко жени подкрепиха Ефросина и заявиха, че разказаното от нея и разпространените съобщения със сигурност са автентични.