Барбадос, която в полунощ стана република и се сбогува с управлението на британската кралица Елизабет Втора, обяви суперзвездата Риана за един от своите национални герои.

Родената там 33-годишна певица, актриса, бизнесдама и модна икона още през 2018 г. беше удостоена с титлата пълномощен посланик на островната държава, натоварен с насърчаването на туризма, образованието и инвестициите, припомня.

Вижте снимки >>

Тя "накара целия свят да мечтае със стремежа си към съвършенство, своята креативност, дисциплината си и най-вече с изключителната си отдаденост към родината", каза премиерката Мия Мотли пред високопоставените лица, събрали се на официалната церемония, на която избраната за президент през октомври Сандра Мейсън положи клетва. На нея присъства и британският престолонаследник принц Чарлз.

"От името на една благодарна страна и на един още по-горд народ, ви представяме националния герой на Барбадос, посланик Робин Риана Фенти", продължи Мотли, като покани R&B изпълнителката да се присъедини към нея.

Играчът на крикет Гарфийлд Собърс, единственият друг жив национален герой на Барбадос, прегърна носителката на награда "Грами", която носеше черна маска за лице като повечето гости.

"Нека все така да блестите като диамант и да покривате страната си с чест с думите и действията си", каза още Мия Мотли, правейки асоциация с един от най-големите успехи на Риана - хитовото ѝ парче "Diamonds" ("Диаманти") от 2012 г.

Звездата от "Бандитките на Оушън", чието рождено име е Робин Риана Фенти, прави мълниеносен пробив на световната музикална сцена през 2003 г. Тя успява да канализира успехите си в огромна модна империя, а предприемаческият ѝ талант я катапултира сред супербогаташите.

Понастоящем приходите ѝ засенчват тези на суперзвезди от ранга на Мадона и Бионсе. Богатството ѝ се оценява на 1,7 милиарда долара, което я прави един от най-състоятелните музиканти на планетата, съобщи през август специализираното списание "Forbes", припомня БТА. Според изданието около 1,4 милиарда долара от нейното състояние идват от козметичния ѝ бранд "Fenty Beauty", създаден в партньорство с френския гигант "LVMH".

Въпреки че не е издавала албум от 2016 г., Риана продължава да се радва на огромно влияние онлайн с над 100 милиона последователи в Instagram и Twitter.