Бащата на Бритни Спиърс твърди в документи, подадени в съда, че няма никакви основания за отстраняването му като неин попечител, който контролира финансовите ѝ и други дела.

Джеймс Спиърс заяви, че определената от съда служебна мениджърка Джоди Монтгомъри, която в момента контролира личния ѝ живот, миналия месец му се е обадила разстроена и е потърсила неговата помощ във връзка с психични проблеми на Бритни. Монгомъри и адвокатът ѝ обаче казаха, че той е изкривил думите ѝ в собствена полза.

Джеймс Спиърс подаде документите, след като новият адвокат на дъщеря му - Матю Роузънгарт, поиска извънредно изслушване за прекратяване на попечителството му. Причината изглежда са възраженията, направени от певицата в съда през юни и юли за насилствено и неподходящо лечение, и ограничаване на личните ѝ права.

Родителят на звездата изтъква, че тези въпроси се контролират от Монтгомъри, не от него, предава БТА. Той твърди, че мениджърката на наследницата му е обсъждала с него възможността певицата да бъде приета в психиатрия за лечение принудително по спешност.

Монтгомъри признава, че се притеснява за поведението и психичното здраве на Бритни, но настоява, че оттеглянето на баща ѝ само би помогнало.

Снимка: Getty Images