Разправиите от всякакъв характер около принц Хари и жена му Меган не спират. Независимо дали искат или не, личният им живот все е под прожекторите. Този път се обади бащата на бившата актриса Томас Маркъл, който не се изказва никак ласкаво за дъщеря си, мъжа ѝ и внуците, предаде "Daily Mirror". Маркъл е дал интервю на австралийска телевизия от дома си в Мексико, на 120 мили южно от имението Монтесито, на стойност 11 млн.лири, в което живеят Меган и Хари.

Хари и Меган с Арчи като бебе

Снимка:Getty Images

Томас нарича Хари "провален съпруг", защото не се е погрижил за психическото равновесие на благоверната си. "Ако при мен дойде жена ми или детето и каже че има душевни проблеми и иска да се самоубие, директно бих ги завел на лекар", категоричен е Маркъл. Той не се е срещал още с зет си, и малко му е сърдит, задето не поискал ръката на дъщеря по старомодния начин. Поравди здравословни причини, Томас не е могъл да отведе Меган до олтара.

Снимка: Daily mirror

За дъщеря си казва, че контролираща личност, тя командори в семейството и дърпа конците на всичко между тях.

Томас беше завел дело срещу нея, че не му позволява да вижда внуците си Арчи и Лилибет, но казва, че не иска да ги използва като "пешка" в тази така сложна кралска игра. "Те са почти бебета, така че ще почакам", казва дядото.

77-годишният мъж обаче е на мнение, че това е нечестно спрямо децата и спрямо роднините им, както към него, така и към Кралица Елизабет.