Били Айлиш призна, че напълно е забравила за етикета, когато преди малко повече от две седмици застана очи в очи с херцозите на Кеймбридж. Певицата наскоро гостува в предаването на Джими Кимъл, където разказа за срещата си с кралските особи на премиерата на новия филм за Джеймс Бонд, състояла се в Лондон в края на септември. Тя бе сред специалните гости на събитието, тъй като не само написа, но и изпълнява основния саундтрак към лентата, който вече ѝ донесе награда "Грами".

И понеже агент 007 е един от най-емблематичните британски герои в цялата кино история, просто нямаше как прожекцията да мине без представителите на Бъкингамския дворец. Така блондинката имаше удоволствието и честта да се запознае принц Чалрз, който бе придружен от половинката си Камила, както и сина си Уилям, който, естествено, бе с Кейт Мидълтън.

Вижте Били на премиерата >>

Въпреки че е била предварително предупредена за правилата, които трябва да спазва при запознанството си с аристократите, тя обясни на водещия, че когато те застанали пред нея, просто забравила за казаното ѝ. Въпреки това Айлиш сподели, че всичко е преминало далеч по-гладко от очакванията ѝ.

Били Айлиш и брат ѝ Финиъс О'Конъл с принц Уилям

Снимка: Getty Images

"Имаше цял списък с неща, които бе наложително да следвам", призна 19-годишната звезда, уточнявайки, че когато в крайна сметка времето да се придържа към тях настъпило, тя без да иска ги пренебрегнала. "Наистина планирах да се придържам към тях, но кралското семейство не ме накара да изпитам притеснение от факта, че не съм... Те бяха толкова мили, правеха ми комплименти и ми задаваха въпроси. Не мога да се оплача, беше невероятно", каза момичето.

След това разговорът плавно премина в друга посока. Една от темите, които двамата с Кимъл коментираха, бе дали тя иска да полети към космоса. Само че за разлика от много други нейни колеги, Айлиш съвсем не е съблазнена от идеята.

Били Айлиш и брат ѝ Финиъс О'Конъл с принц Чарлз

Снимка: Getty Images

Тя разказа, че е била помолена да "пее в космоса", но призна, че веднага е отхвърлила молбата. "Не виждах никакъв смисъл в това", заяви, без съжаление или колебание.

Е, при положение, че на Земята спечели редица отличия "Грами" и се запозна с кралската фамилия, желанието ѝ да остане тук е съвсем разбираемо.