Тийн сензацията Били Айлиш беше обявена за Личност на 2021 година на организацията PETA (Хора за етично отношение към животните), съобщи New Musical Express.

Деветнадесетгодишната изпълнителка на хита "Happier Than Ever" и защитничка на правата на животните, която е и веган, е най-младият носител на титлата.

С оказаната ѝ чест Били Айлиш се присъединява към звезди на шоубизнеса като Брайън Мей, Мориси и Хоакин Финикс.

Вижте снимки на Айлиш >>

"Били Айлиш се грижи партито да приключи за месните и млечни ястия, както и за изделията от кожа, козина и коприна. Организацията ни е по-щастлива от всякога да я почете заради това, че използва всяка възможност да изтъкне, че веганската мода и начин на хранене са по-добри за животните и планетата, която споделяме с тях", се посочва в изявлението, направено от президентката на PETA Ингрид Нюкърк.

Снимка: Getty Images

По-рано през годината изпълнителката, която беше сред домакините на бала на музея "Метрополитън", блесна с пищна бална рокля в прасковено на "Oscar de la Renta". Условието да носи тоалета беше модната къща да се откаже от кожите, пише БТА. Впоследствие тя заяви, че това е едно от най-големите ѝ постижения и че се надява и други брандове да последват примера.

Били Айлиш преди е изразявала "отвращението" си от хора, носещи козина от норки, и е критикувала месната и млечната индустрии, които "измъчват животните".

Снимка: Getty Images