Бившата съпруга на Елтън Джон го съди за 3 милиона британски лири обезщетение.

Причината е, че музикантът е писал за брака си с нея в автобиографията си, съобщиха електронното издание на "Дейли мейл" и "Контактмюзик", цитирани от БТА.

Елтън Джон (73 г.) сключва брак с германката Ренате Блауел, която е звукоинженер, през 1984 г. в Сидни, Австралия. Развеждат се и през 1988 г. популярният изпълнител и композитор разкрива, че е гей. Ренате Блауел (67 г.) е завела дело срещу него в Лондон и твърди, че като е писал за брака им в автобиографията си, Елтън Джон е нарушил споразумение, което сключили след развода.

"Елтън е шокиран и натъжен от иска на Ренате, особено като се вземе предвид, че публично той винаги я е хвалел. Той винаги е имал много приятни отношения с Ренате, уважава я много и не би разкрил никога нищо съкровено за брака им".

След развода двамата почти не са се виждали. През 1993 г. поп легендата заживява с Дейвид Фърниш. Сключват брак през 2005 г., а през 2010 г. се сдобиват с първото си дете Закари, две години по-късно стават родители и на Илайджа. Елтън Джон е искал да представи на бившата си съпруга децата си, да я направи част от живота им, но Ренате Блауел е отказала.

Embed from Getty Images

Елтън Джон и Ренате Блаулел през 1988

В съдебните документи е отбелязано, че Елтън Джон се е съгласил да премахне някои пасажи от автобиографията си, преди тя да излезе на пазара през октомври.

Миналия месец стана ясно, че Ренате Блауел е поискала съдебна заповед срещу Елтън Джон - мярка, която се търси обикновено по лични въпроси или за спиране на информация.