Туитър е блокирал акаунта в социалната мрежа на рапъра Кание Уест, съобщи Контактмюзик, като се позова на бившата звезда от НБА Рик Фокс, който е приятел на Уест.

Вижте снимки на Кание Уест >>

Уест, който обяви, че се кандидатира за президент на САЩ като независим, публикува в Туитър видеозапис как уринира върху статуетките си "Грами". Освен това рапърът пусна и поредица съобщения за битката си със звукозаписните компании "Юнивърсъл" и "Сони", включително и снимки на свои договори с тях, които определи като "капан", пише БТА.

"Моят приятел @kanyewest иска да знаете, че е изритан от @Twitter за 12 часа", написа оттеглилият се от активна кариера баскетболист Фокс, който е на 51 години.

В сряда 43-годишният рапър, който страда от биполярно разстройство, бе принуден от Туитър да премахне своя публикация, в която бе написал телефонния номер на старши редактора на сп."Форбс" Рандал Лейн.

По адрес на "Юнивърсъл мюзик", рапърът Уест написа с главни букви:

"Аз съм един от най-известните хора в света, а от "Юнивърсъл" не искат да ми кажат колко са приходите ми от права, защото знаят, че мога да ги купя".