"АББА", една от най-успешните и обичани поп групи на всички времена, се завръща днес официално с нов студиен албум, озаглавен "Voyage". След близо 40-годишна пауза, шведската четворка ще изненада милионите фенове по света с 10 нови песни и зрелищен концерт през следващата пролет.

"Мина много време, откакто за последно работихме заедно. Почти 40 години. През 1982 г. взехме решение да сложим край на музикалната си кариера. Вдъхновение да се съберем отново, дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта, а именно революционният концерт "ABBA VOYAGE", който ще се състои през 2022 г. в специално изградената "ABBA Arena" в Лондон. Мисълта, че ще седнем в публиката и ще наблюдаваме нашите 3D холограми да изпълняват най-големите ни хитове, е нереална и същевременно удивителна!"

казват те След като през септември изпълнителите обявиха сензационното си завръщане с живо включване в YouTube, гледано от над 2 млн. зрители, те счупиха рекорда на "Universal Music Group" за най-бързата предварителна продажба във Великобритания - над 80 000 копия за три дни.

Купи албума

Новият албум е плод на четири години неуморна работа, през които "АББА" се срещат в студиото на Бени Андерсон в Стокхолм и създават магията, наречена "Voyage" . Както всички предишни заглавия на любимата четворка, "Voyage" е написан и продуциран от Бени и Бьорн, a аранжиментите и текстове им се се допълват от неповторимите вокали на Агнета и Ани-Фрид.

Снимка: Baillie Walsh

"Знаехме, че ако има шоу, ще са ни необходими няколко нови песни, които да представим. Когато влязохме в студиото след 39 години пауза, сякаш времето беше спряло. Прекарахме си страхотно", разказа Бени. "Първите сесии през 2018 г. бяха толкова забавни, че когато Бени се обади да ме пита дали искам да изпея още няколко песни, веднага се съгласих! Истинска радост бе да работя с групата отново. Надявам се нашите фенове да почувстват емоцията и енергията, които вложихме в създаването на албума", споделя Ани-Фрид. 

Купи албума

Албумът излиза на българския музикален пазар от "Анимато Мюзик" и "Universal Music Group" с медийната подкрепа на Magic Radio & TV, Dir.bg, списание Grazia и списание EVA. 

Търсете албума в MusicMall.bg