Британският премиер Борис Джонсън и съпругата му, които официално си казаха "Да" един на друг през месец май т.г. на тайна церемония, се сдобиха с второ дете, което е седмото на министър-председателя.

Момиченцето се е родило в клиника в централната част на Лондон тази сутрин.

"Министър-председателят и госпожа Джонсън са щастливи да обяввят раждането на здраво момиченце в болница в Лондон по-рано днес. Майката и дъщеричката се чувстват много добре", се казва в разпространено съобщение, без обаче да се уточнява дали двойката вече е избрала име за бебето.

Вижте снимки на Борис и съпругата му >>

Ясно е обаче, че политикът е придружил половинката си в болницата, за да бъде до нея, оказвайки ѝ подкрепа в този така важен за двамата момент.

"Честита радост! Пожелавам на семейството ви много здраве и щастие", написа в Twitter Кеър Стармър - лидерът на британската Лейбъристка партия, който бе сред първите, честитили радостната вест на съпрузите.

Снимка: Getty Images

Борис и Кари Джонсън имат син - Уилфред, който се роди преди повече от година, и по-точно през април 2020 г.

Премиерът има четири деца, на по над 20 г., от бившата си съпруга Марина, припомня БТА. Освен това обаче, се твърди, че от извънбрачна връзка той има поне още един наследник. Доскоро бившият кмет на британската столица отказваше да говори за личния си живот, въпреки постоянните и упорити спекулации за броя на неговите деца, продължили години наред.

По време на своето пътуване до Ню Йорк, състояло се преди три месеца, той все пак потвърди в интервю, че има шест наследника.

"Фантастично е! Няма да отрека, че изисква много работа, но обичам да го правя... И да, налага ми се да сменям пелени, правя го!", каза той, описвайки какво е бащинството за него, в същия разговор.