С пристигането си в Сидни херцозите на Съсекс Хари и Меган предприемат първата си тихоокеанска обиколка, която ще продължи 16 дни.

Вижте бременната Меган >>

Това е второто посещение на Австралия от по-младото поколение кралски особи, след като принц Уилям и съпругата му Катрин, заедно със сина им Джордж, бяха на визита в страната-континент през 2014 година, припомня БТА.

Във вторник херцозите на Съсекс ще плават на ферибот от пристанището в Сидни, като ще преминат край световноизвестната опера на града. Кралската двойка ще присъства на представление на местна танцова трупа, ще се снима с коали в зоологическата градина и ще се срещне с фермери, силно засегнати от засушаването.

Визитата на херцозите съвпада с откриването на игрите "Инвиктус", които ще се проведат в Сидни от 20 до 27 октомври. Това са състезания, наподобяващи параолимпиадата, основани от принц Хари, и включващи ветерани, ранени на бойното поле.

По време на обиколката си херцозите на Съсекс ще посетят също Нова Зеландия и тихоокеанските острови Фиджи и Тонга.

Преди броени часове дворецът Кенсингтън излезе с официално съобщение, че херцозите на Съсекс са в очакване на първото си дете. Точният термин не бе оповестен, но се знае, че бебето ще се роди през пролетта на следващата година. Новината за бебето идва броени дни след втората кралска сватба тази година, на която внучката на кралица Елизабет II - Юджени, се омъжи за годеника си Джак Бруксбанк.