Известната френска актриса Бриджит Бардо не се е ваксинирала срещу новия коронавирус, тъй като "лошо понася всякакви медикаменти", каза звездата в свое интервю пред списание "Gala".

"Не, не съм", отговаря тя на въпрос на изданието дали си е поставила инжекция срещу Covid-19. Тя пояснява, че има "алергия към всякакви химически препарати".

Кино легендата казва още, че по същата причина навремето не била ваксинирана и срещу жълта треска, преди да пътува до Африка.

Вижте Бардо през годините >>

Повечето сънародници на Бардо обаче не споделят нейното мнение. Франция е сред водещите страни в Западна Европа по брой на ваксинираните срещу новия коронавирус. Над 90 на сто от населението на страната вече има по една доза ваксина, пише БТА. Над 26 млн. души в държавата са с бустерна доза ваксина срещу заболяването, променило коренно живота по света преди вече почти две години.

В края на миналата година Бриджит разкри, че никога не е съжалявала за решението си да напусне киното и да се посвети на животните. Тогава, в разговор с агенция ТАСС, 86-годишната икона от големия екран изрази разочарованието си от сегашното състояние на киноиндустрията. По нейните думи тя отразява състоянието на съвременното ни общество - то е печално, унило, вулгарно, пропито от насилие и равнодушие.

Въпреки всичко е благодарна филмовата индустрия, която ѝ е помогнала да се сдобие с популярност. А известността ѝ е нужна за спасяването на животните.

Тя изтъкна, че е посветила 47 години от своя живот на защитата на техните права. През 80-те години на миналия век екранната прима основа в гр. Сен Тропе "Фондация Бриджит Бардо", която понастоящем има свои представителства в 70 страни по света.

"Никога няма да се примиря с доминантното отношение, с жестокостта и варварското третиране на животните, на които толкова често ставаме свидетели. Много трудна е промяната на навиците и на човешкия манталитет, но с времето, с помощта на филмите, на социалните мрежи, на репортажите, ще можем стъпка по стъпка да променим сърцата на хората", изтъква звездата.

По време на пандемията Бардо избягвала присъствието на хора и живеела със своите животни, които никога не са я разочаровали. Те и давали равновесие и сила, позволяващи й да преодолее несгодите и жестокостите, свързани със съвременния начин на живот.