Британската звезда Рита Ора, която пристигна в България, за да снима нов видеоклип, не може да напусне страната заради ограничителните мерки заради COVID-19 и спрените полети до Великобритания, пише британското издание "Сън".

Таблоидите стриктно следят местоположението на родената в Косово певица, след като два пъти тя се забърка в скандали, че нарушава грубо ограничителните мерки заради коронавируса.

Първо не спази 14-дневната карантина за пристигащи във Великобритания, след като пътува до Египет. След това направи парти за 30 души по случай 30-ия си рожден ден, докато страната бе в национална блокада.

Тайното събиране обаче бе разкрито от полицията. Рита Ора се извини публично за грешната си преценка да го организира и предложи да плати 10 000 паунда глоба. Според нейни близки тя иска да отдели време за размисъл за всичко, което ѝ се е случило през изминалата тежка година, и да завърши новите си парчета.

"Тя знаеше, че е направила грешки и искаше да стане ясно колко е се разкайва, затова се отдалечи - за да остане извън светлината на прожекторите за малко. България е далеч от Лондон и това означаваше, че тя може да заснеме видеото към новата си песен без да привлича твърде много внимание. Нещата се промениха бързо и тя е изправена пред перспективата да остане заседнала там за Бог знае колко дълго. В момента няма полети от България до Великобритания до 31 януари. Това е възможно най-лошият край на няколко кошмарни месеца", пише "Сън", като цитира свой анонимен източник.