Бритни Спиърс изпи първата си чаша алкохол - шампанско, с което отзнаменува свободата си от попечителство на баща си, след като 14 години беше трезва. Това станало по време на празнична вечеря в "Catch" в Западен Холивуд в неделя.

39-годишната поп звезда прекарала своя "удивителен" първи уикенд като свободна жена, за което информирала последователите си, които са 36,3 милиона. 

Певицата не е пила от 2007 г. след публичния си психически срив и се въздържала от алкохол, докато е под строг режим.

"Какъв невероятен уикенд, имах чувството, че бях в облак 9 през цялото време! Всъщност изпих първата си чаша шампанско в най-красивия ресторант, който някога съм виждала!", написа тя и добави, че "празнува свободата" след като е била в затвора в продължение на 13 години, и е "чакала достатъчно дълго".

Годеникът й Сам Асгари споделил кадри по пътя за вечеря в "Catch", а от ресторанта написали, че за тях е е "чест и привилегия сред тях да бъде кралицата".

Спиърс злоупотребяваше с наркотици и алкохол, когато нещата в личния й живот започнаха да вървят надолу, включително бурната битка за попечителство над децата им с бившия съпруг Кевин Федърлайн.

Певицата обръсна главата си през 2007 г. Бившият й мениджър Сам Луфти разкри през 2012 г., че го е направила, за да попречи на властите да я тестват за наркотици. "Някой й бил казал, че могат тестват косата й за употреба на наркотици, така че я обръсна", каза Луфти. През същата година тя беше хоспитализирана два пъти и загуби попечителството над децата си. Тогавашният й мениджър Лари Рудолф разкри, че тя доброволно се е регистрирала в Центъра за лечение на Promises Malibu.