Бритни Спиърс не успя да попречи по съдебен път на баща си да контролира делата ѝ.

Съдът в Лос Анджелис не направи промени на 12-годишното решение за попечителство.

Певицата, която е на 38 години, искаше мениджърката ѝ Джоди Монтгомъри да стане неин попечител, вместо баща ѝ. Съдът обаче удължи до февруари 2021 г. досегашното си решение.

Вижте как феновете на Бритни я подкрепиха >>

Джейми Сипърс беше определен за попечител на известната си дъщеря след престоя ѝ в психиатрия през 2008 г. Джоди Монтгомъри пое тази роля миналата година, когато той се отказа заради здравословни проблеми. Адвокат на певицата подаде документи преди закритото заседание на съда, в които се посочва, че тя "е много против" нейният родител отново да контролира делата ѝ. Причините обаче не се посочват.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бритни Спиърс успя да възобнови кариерата си след нервния срив, но миналата година отказа концерти в Лас Вегас и влезе в психиатрична клиника. Тя не е пяла на живо почти от 2 години и по-точно от октомври 2018 г.

Фенове на певицата, които мислят, че тя е затворена от близките си, водят кампанията #Освободете Бритни. Нейни представители имаше и пред съда в Лос Анджелис, предава БТА. Те викаха "Попечителството трябва да бъде отменено".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

на "Crazy" не е коментирала тази кампания. Американският съюз за граждански свободи вчера предложи помощта си на звездата.

"Ако Бритни иска да възстанови гражданските си права, ние сме на нейно разположение да ѝ помогнем", написаха от съюза в Twitter.

Адвокатът на Бритни Спиърс каза преди заседанието, че баща ѝ "агресивно" ще защитава позицията си.