Певицата Бритни Спиърс успокои феновете си, които са притеснени за психичното ѝ здраве, че е "по-щастлива от когато и да било".

Вижте снимки на Бритни >>

Във видео в Инстаграм Бритни коментира натрапчивите слухове, че не е добре. Тя страда от психично заболяване и от 2008 г. бизнес делата и личният ѝ живот се контролират от баща ѝ със съдебно решение.

"Знам, че има много коментари и мнозина говорят различни неща за мен, но искам да ви уверя приятели, че съм добре - казва Бритни във видеозаписа. - По щастлива съм от всякога".

Малка, но активна група нейни фенове, подхванаха кампанията #FreeBritney (#Освободете Бритни), чиято цел е да бъде прекратено попечителството над певицата, въведено след нервния ѝ срив преди 12 години. Те са убедени, че я държат затворена в дома ѝ край Лос Анджелис и затова изпраща кодирани послания да бъде освободена в социалните мрежи. Някои фенове се притесниха от публикуването на едни и същи снимки, направени преди години.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бритни Спиърс е на 38 години. Тя възобнови кариерата си след срива, но миналата година отново влезе за кратко в психиатрична клиника. Бритни не е пяла на живо от 2018 г.