Адвокатите на Бритни Спиърс са внесли в съда документ, с който тя се съгласява официално с предложението на баща си попечителството, което контролира живота ѝ от 2008 г., да бъде прекратено.

Юристът Матю Розенгарт е депозирал в съда в Лос Анджелис документ, с който тя "напълно се съгласява" с бързото прекратяване на попечителството, за което Джеймс Спиърс се обяви на 7 септември.

Певицата за първи път се обявява пред съда за прекратяване на попечителството, макар по време на съдебни слушания да го е заявявала нееднократно.

В съдебния документ тя подчертава, че за нея е по-важно родителят ѝ вече да не участва в контрола над нейния живот и това е представено като "необходима първа и значима стъпка към свободата на госпожица Спиърс и за прекратяване на кафкианския кошмар, наложен от баща ѝ, за да могат достойнството и основните й свободи да бъдат възстановени", предава БТА.

Затова поп звездата настоява Джеймс Спиърс да бъде лишен от ролята си на попечител на финансите ѝ до 29 септември, когато е следващото съдебно заседание по иска й за прекратяване на попечителството.

Снимка: Getty Images