Бритни Спиърс получи право да си избере адвокат, който да ѝ помогне за премахване на попечителството, предадоха световните информационни агенции.

Това се определя като малка победа на поп звездата.

На поредното заседание, участвайки чрез телефонна връзка, тя през сълзи поиска от съда баща ѝ Джейми Спиърс да бъде незабавно отстранен от управлението на нейните бизнес дела. 

Вижте снимки на Бритни >>

Родителят на певицата бе определен от съда за неин попечител през 2008 г. заради сериозните психични проблеми, които тя имаше. В момента той е единственият човек, който може да се разпорежда с нейните финанси. Смята се, че те са около 60 милиона щатски долара.

"Позволявате на баща ми да руши живота ми", заяви изпълнителката пред съдията Бренда Пени. "Трябва да отстраня баща си и да го обвиня в злоупотреба с попечителството". Бритни Спиърс говори 10 минути, като заяви също, че винаги "изключително много се е страхувала" от Джейми.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя сподели също, че ѝ е омръзнало от многобройните оценки на психичното ѝ здраве през изминалите 13 години и поиска да бъде сложен край на попечителството.

"Не съм перфектен човек... но тяхната цел е да ме накарат да се чувствам луда", смята Спиърс. Подробности за здравословните ѝ проблеми досега не са оповестявани публично.

Съдията Пени одобри бившия федерален прокурор Матю Роузънгарт да представлява певицата, след като досегашният ѝ назначен от съда адвокат се оттегли.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Роузънгарт, който е защитавал интересите на холувудски звезди като Шон Пен и Стивън Спилбърг, обяви, че целта е да се сложи край на попечителството на Бритни Спиърс, предава БТА. Той призова баща ѝ незабавно да се оттегли от ролята си на попечител.

Певицата изрази задоволство от новия си защитник.

Адвокатът на Джейми Спиърс пък обяви, че много от оплакванията на дъщерята са несъстоятелни.

Пред съдебната зала в Лос Анджелис фенове на блондинката крещяха "Свобода за Бритни".

Следващото заседание по делото за попечителството е насрочено за 29 септември.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos