Брус Дикинсън обясни в интервю за френското списание L'Obs защо е гласувал със "за" за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

На референдума през 2016 г. "Брекзит" бе приет с почти 52% от гласовете на британците в цялата страна. Дикинсън е един от поданиците на Елизабет II, които не съжаляват за решението, което крие много неизвестни.

Според Брус напускането на Европейския съюз ще даде възможност на Великобритания да "бъде по-гъвкава":

"Ситуацията в момента е такава, че Европейският съюз очевидно не се справя с това да удовлетвори демокрациите в Европа. И това е видно не само от Брекзит, но и от други народи. Вижте в Италия или в Гърция, унгарците или каталунците - всички имат големи популистки движения. Те са следствие на това, че Брюксел не предлага решения за демократичните нужди на народите."

Дикинсън няма притеснения, че нещо лошо може да се случи на Великобритания, ако тя не промени избора си:

"Абсурдно е да се мисли, че петата икономика в света може да бъде наказана от други държави, заради взетото по демократичен начин решение от нейния народ. В основата си ЕС винаги е бил пазар - общ пазар. И това има своите предимства и има смисъл. Но повечето хора в Англия, дори и тези, които гласуваха за оставане в ЕС, не искат да станат част от федерална система."

 Музикантът смята, че икономиката на Острова ще продължи да бъде сред водещите в света:

"Британците винаги сме търгували с останалата част на света. Едва през 60-те Великобритания започна да гледа на Европа, като на основен търговски източник и според мен това се оказа грешка. Всъщност Брекзит отваря границите ни и отваря Великобритания към целия свят", казва Дикинсън, цитиран от радио "Тангра".

Той е убеден, че след напускането на ЕС, Великобритания ще може да постави връзките си със съюза на нова основа, което ще има положителен ефект за всички засегнати страни:

"Брекзит няма да промени особено статута на Обединеното кралство, но ще увеличи икономическите ни възможности. И това е добре за нас, а в дългосрочен план е добре и за Европа. Защото ние сме петата по-големина икономика в света и Европа ще иска да има достъп до нашия пазар. И скоро, след като установим новите си отношения, хората ще забравят глупостите около Брекзит и ще си дадат сметка, че просто има нови отношения, поставени на нова основа. И заедно ще правим това, което трябва да правим - да се разбираме, да търгуваме, да правим музика, да правим любов и да сме сигурни, че в крайна сметка страната ни няма да се окаже управлявана от Владимир Путин"