Бьорн и Бени от група АББА, която днес издаде нов албум след 40-годишна пауза, не изключват възможността да напишат песен, с която певицата Дуа Липа да представи Великобритания на конкурса "Евровизия", съобщи Контактмюзик, цитирани от БТА.

Пътят на шведските поп икони към върховете на световната слава тръгва именно от "Евровизия" след триумфа им през 1974 г. с мегахита "Waterloo".

Догодина песенният конкурс ще се състои в Торино, Италия, след като италианската група "Монескин" спечели тазгодишното му издание с парчето "Zitti E Buoni".

Обсъждайки в предаване на Би Би Си "новата тактика" на Великобритания да се представи успешно на "Евровизия" след миналогодишното фиаско, Бени Андершон и Бьорн Улвеус не са изключили възможността да предложат песен за подходящия изпълнител. Като такъв мъжката половина от АББА вижда 26-годишната Дуа Липа.

"Да избереш изпълнител е едно, да напишеш песен - съвсем друго. За да успееш, трябва да разполагаш с добра песен и подходящ изпълнител", казва Бени.

Запитани дали биха написали песен, с която Великобритания да се представи на "Евровизия", двамата гости първоначално отговарят колебливо, преценявайки риска, но след това допълват, че нещата едва ли биха могли да бъдат по-зле от миналата година.

"Изпълнителят наистина трябва да е много добър, за да напишеш песен за него", казва Бьорн. Тогава Бени предлага Дуа Липа, на което Улвеус отговаря "Да".

Великобритания претърпя пълен провал на тазгодишния конкурс "Евровизия" в Ротердам, след като Джеймс Нюман - братът на хитмейкъра Джон Нюман, не получи нито една точка за изпълнението си на песента "Embers".