Съобщението за смъртта на актьора Чадуик Боузман е най-споделяно в Twitter по света през 2020 г. и има най-много харесвания в историята на платформата.

Повече от 7,5 милиона души са поставили "харесване" на съобщението на семейството на Боузман за смъртта му от рак на дебелото черво през август. Той почина на 43-годишна възраст.

Американският президент Доналд Тръмп, който често използва Twitter, е личността, за която има най-много туитове през 2020 г. Следва опонентът му от демократическата партия Джо Байдън, който го победи на изборите през ноември.

Корейската група BTS е на първо място за музикантите, за които са пускани най-много туитове в САЩ за четвърта поредна година. Те бяха във връзка с постиженията им в класацията за сингли и спечелени награди.

На второ място сред музикантите е рапърът Кание Уест, който се кандидатира за президент и има психични проблеми.

Написаното от бившия президент Барак Обама за Кобе Брайънт, че е "легенда на игрището" след смъртта на баскетболиста, е на второ място по харесвания и препращания, пише БТА.

На трето място е Джордж Флойд - чернокожият мъж, който беше задушен с коляно от полицай и смъртта му предизвика протести срещу расизма по цял свят.

Най-популярният хаштаг за 2020 г. е #COVID19, следван от #BlackLivesMatter (Животът на чернокожите има значение).