Чадуик Боузман, който почина през лятото, няма да бъде заменен от друг актьор в продължението на супергеройската продукция "Черната пантера", съобщи президента на "Marvel" Кевин Файги.

Боузман почина през август на 43-годишна възраст, след като изгуби водената си тайно в продължение на четири години битка с рак на дебелото черво. Смъртта му постави под съмнение планираното продължение на филма "Черната пантера" (2018), приет възторжено от критиците и зрителите. Продукцията събра над 1 милиард долара в международния бокс-офис и стана първият филм за супергерои, номиниран за "Оскар" във водещата категория.

"Неговото превъплъщение в образа на владетеля на измислената страна Уаканда Т'Чала/Черната пантера е емблематично. Ето защо той няма да бъде заменен", заяви Кевин Файги по време на презентация на "Disney" пред инвеститори.

Файги допълни, че продължението на "Черната пантера" ще заложи на "богатите и разнообразни герои, представени в първия филм", и "ще отдаде почит към работата на Чадуик Боузман", предава БТА. Филмът, режисиран отново от Райън Куглър, трябва да излезе на екран през юли 2022 г.

През ноември изпълнителната продуцентка на "Черната пантера" Виктория Алонсо отхвърли предположенията, че създателите на филма планират да използват цифров двойник на Боузман в продължението, припомня Ройтерс.