Положителната проба на кралицата за Covid е най-ясният знак, че тази пандемия не е приключила, и то точно когато Борис Джонсън разхлабва мерките, пише в. "Daily Mirror".

Разболяването на Нейно Величество - 95-годишната Елизабет Втора, подчертава, че не бива да се подценяват правилата, и макар че при нея симптомите са леки, стотиците, които умират всяка седмица, нямат този късмет.

Тя има "леки симптоми" и се надява да продължи с "леки задължения" в замъка Уиндзор, съобщиха от Бъкингамския дворец. Смята се, че монархът има три дози ваксина, като първата беше поставена миналата година. 

Кралицата разряза торта, за да даде старт на празненствата за платинения си юбилей на 5 февруари, а същинската част ще бъде през юни

Снимка: Getty Images

Състоянието ѝ към момента е сравнително добро, въпреки че е възрастна жена, лекарите ѝ няма повод за безпокойство, докладват от двореца. Отначало се смяташе, че тя се е заразила от най-големия си син принц Чарлз, с когото са прекарали 8 февруари заедно, защото са имали събитие в замъка Уиндзор, а няколко дни по-късно той е дал положителна проба за Covid. Жена му Камила също е с положителен тест.

Но сред персонала на кралицата имало случаи на заболели хора, и може да го е прихванала от тях. 

Миналата седмица тя продължи да ходи с бастун, посочи левия си крак и каза: "Е, както виждате не мога да мръдна". Тогава обясниха, че се е схванала и няма нищо сериозно.

Медиите на Острова отбелязват също, че кралицата получила перфектния тоник, перфектното лекарство от победата на нейния кон Кинкардин при надбягванията в Нюбъри в неделя. Тренираният от Ники Хендерсън състезател спечелил в бягане с препятствия. Кинкардин е отгледан от Нейно Величество и беше първенец при дебюта си в Саутуел миналия май.

Кралицата изпрати и лично съобщение до британския отбор по кърлинг само часове след като е дала положителна проба за Covid-19.

Тя написа: "Изпращам моите най-сърдечни поздравления до женския отбор по кърлинг за изключителното ви представяне в спечелването на златния медал на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, след сребърния медал, постигнат от мъжкия отбор по кърлинг вчера".

Снимка: Getty Images