Челси Клинтън ще издаде поредица от детски книги през есента, предаде Асошиейтед прес. Тя е автор на история, озаглавена "Добре дошли в клуба на големите деца: Какво трябва да знаят по-големите братя и сестри", която е планирано да излезе пазара на 13 септември.

Илюстрациите са на Таня де Реджил, допълва БТА.

Дъщерята на Бил и Хилари Клинтън ще се изяви и като издател на поредица от нехудожествена литература със съвети за опазването на животните. Книгите са предназначени за деца на възраст между 6 и 9 години.

"Добре дошли в света на големите деца" е отражение на разговорите, които съм водила с моите, а и с толкова много други малчугани за това какво означава да има бебе в семейството", споделя Челси Клинтън, която е майка на три деца.

Поредицата "Спасете..." също ще бъде издадена през септември. В първите три книги различни автори дават съвети на децата за опазването на слоновете, тигрите и китовите акули.

Челси Клинтън вече издаде две книги за младите читатели - "Това е вашият свят: Информирайте се, вдъхновявайте се и действайте" и "Тя упорстваше: 13 американки, променили света".