Музикалната икона Мийт Лоуф е починал, след боледуване от Covid-19, съобщи "Daiy Mirror". Не е известно дали певецът е ваксиниран.

Източници твърдят пред TMZ, че покойният изпълнител е трябвало да присъства на вечеря по-рано тази седмица във връзка с шоу, върху което е работил, но била отменена, защото се разболял "тежко". Шоуто щяло да носи заглавието на най-големият му хит - "I'd Do Anything for Love".

Мениджърът на рокаджията Майкъл Грийн потвърди, че се е споминал в четвъртък вечерта и че състоянието му рязко е станало критично. Наскоро е водил дебати за ваксинирането с познати от Австралия, пише TMZ. Скърбящото семейство все още не е коментирало твърденията, че смъртта му е свързана с новия коронавирус.

Embed from Getty Images

Мийт Лоуф беше един от великите рок певци на всички времена. Албумът му от 1977 г. "Bat Out of Hell" се продава в 100 000 копия. Прякорът си той получава от неговия футболен треньор, който го нарекъл така заради теглото му. Първата му група се казва "Meat Loaf Soul". Рожденото му име е Марвин, но то си го сменя на Майкъл през 1984 година.

Embed from Getty Images

Мийт Лоуф бил вегетарианец от 1981 до 1992 г. През 2019 г. той се опита да стане веган. Веднъж каза: "Има вегетарианци, които не биха говорили с мен заради името ми". Например той бил голям фен на певицата Кей Ди Ланг и искал да се срещне с нея, но че тя отказала заради името му.

Мийт Лоуф се жени за първата си съпруга Лесли Г. Едмъндс през 1978 година, която по това време вече била майка на момиченце, Пърл. После им се родило общото биологично дете, дъщеря им Аманда. Развеждат се през 2001 г. Шест години по-късно той минава под венчило с Дебора Гилеспи.

45-годишната Пърл следва стъпките на втория си баща и работи в музикалната индустрия - дори в един момент от кариерата си е била бек вокалистка на "Mötley Crüe".

Embed from Getty Images