Ерик Клептън отмени концерти заради положителен тест за Covid-19, съобщи CNN, като цитира публикация в неговия профил във Фейсбук.

Той няма се се срещне с почитателите си в Цюрих и Милано.

Изследването е потвърдило, че известният китарист е заразен с новия коронавирус след концерт в "Роял Албърт хол" в Лондон по-рано този месец.

От публикацията във Фейсбук става ясно, че медиците са казали на звездата, че ако възобнови пътуванията и концертите прекалено рано, това може значително да забави пълното му възстановяване.

"Ерик също така е притеснен да не разпространи инфекцията на някой от групата, екипа, промоутърите, служителите им и разбира се, на феновете", се казва още в съобщението.

Отменените концерти ще се състоят, като нови дати ще бъдат определени в следващите шест месеца, става ясно от публикацията.

В разгара на пандемията от Covid-19 Ерик Клептън обяви, че е скептично настроен към ваксините срещу новия коронавирус, както и срещу въвеждането на строги ограничения, припомня БТА. Той все пак се е имунизирал срещу болестта с препарат на "АстраЗенека", който не е одобрен за употреба в САЩ, но има разрешение на Световната здравна организация за други държави, включително и във Великобритания.

Снимка: Getty Images