S'agapaó е диалектна форма на глагола "σ αγαπώ" от гръцки "обичам". След като получава демо на музиката от Искрата, Дара Екимова написва английския текст на песента за една нощ. За гръцкия припев, младата певица се обръща към утвърдената авторка на музикални текстове Дони Чачова.

На въпроса, защо е комбинирала английски и гръцки в лятната си песен, самата Дара отговаря:

"Исках да експериментирам с език, който е различен от испански. Със "Sagapao" показвам, че гръцкият език може съвсем естествено да се впише в поп и денс музиката."

Думите в песента, певицата отправя към своя любим, а Искрата облича посланието в универсалния език на музиката, помагайки му да докосне сърцата на всички влюбени, които споделят летните емоции, където и да се намират по света.

Снимка: PR

Младите творци веднага влизат в студиото на Светилин Къслев, Star Light, и за един ден записват новия летен хит. В хода на работата по "Sagapao" Дара Екимова решава да покани Искрата да се включи в песента. Хитовият изпълнител с охота приема поканата и сам написва текста на своята част.

Само няколко дни по-късно Дара Екимова и Искрен Тончев-Искрата се отправят към екзотична дестинация край Варна, където вече ги очакват Павлин Иванов-Башмоушън и неговият екип. Вдъхновена от ритъма на музиката, хореографката от култовия варненски денс-център The Center, Мариела Станчева-Ел, създава атрактивен и модерен танц. Във видеото към "Sagapao" участват танцьорките Вивиана Димова и Дарина Хараланова, облечени в бански костюми от актуалната колекция на българския бранд DE JUJU, създаден от младата дизайнерка Женя Желязкова.

По време на двата снимачни дни Дара Екимова сменя четири визии, дело на топ-стилиста Стоян Апостолов-Стоянски. Специално за хореографията талантливият професионалист проектира червено, дантелено боди, с колан от копринени воали в стил Бионсе, произведени от родни дизайнери.

"Умишлено се спрях на български брандове", споделя Стоянски, дни преди реализацията на видеото и допълва: "Исках да покажа, че в България се създава качествена мода, а млад и талантлив изпълнител като Дара Екимова е най-подходящото лице, което може да изрази елегантността, стила и изяществото на моделите, които по нищо не отстъпват на нито една световна марка!"

Шикозният грим на Дара Екимова, Вивиана Димова и Дарина Хараланова е поверен в ръцете на Цвети Борисова, а прическите на участниците в клипа са дело на Таня Георгиева. Цялостната визия е допълнена със стилни аксесоари.

Две локации, два снимачни дни, буйни огньове и морски вълни са естествен декор на видеото към песента "Sagapao". Прогнозата за проливни дъждове едва не проваля снимките и докато в морската столица се изсипва разхлаждащ летен дъжд, над снимачната площадка, в близост до Варна, грее жарко слънце. Успешният финал в последния снимачен ден Дара Екимова, Вивиана и Дарина отпразнуваха на Морска гара във Варна, където се потапят в тематичната атмосфера на лятното гръцко меню на известна верига ресторанти. Увлечени в смях и вкусни изкушения трите момичета не пропуснаха да зарадват посетителите, изпълнявайки атрактивния танц към песента "Sagapao".