Хитът на DARA "Thunder" постигна нов успех. След като цели 14 седмици беше най-въртяното парче у нас, сега е сред 10-те номинирани в категорията за най-добро електро денс видео на сръбските музикални награди Muzzik Video Awards MVA 2K21.

Вижте снимки на DARA >>

Не е изненада, че именно този проект прескача границите на България. Той е съчетание от много силна песен и видеоклип на световно ниво, които заедно оформят едно от най-впечатляващите събития на музикалната ни сцена за 2021 г.

Гласуването продължава до края на април, а вие може да подкрепите DARA и "Thunder" ТУК >>

Победителите ще бъдат обявени през май 2022 г.

Певицата създава песента в рамките на първото дигитално издание на най-големия в Европа творчески лагер за писане на музика - Song:Expo, в екип с международното хитмейкърското дуо KU3E - Chris Young (работил по проекти на Кайли Миноуг, Джейсън Деруло, Лайнъл Ричи, Род Дтюарт, Ella Eyre, VIZE) & Mats Koray Genc и талантливия млад български продуцент Витали Езекиев. Още пускането си на пазара, песента стана една от най-излъчваните в радио ефира у нас.

В клипа изпълнителката се превръща в мечтите на обикновено момиче, прескача между различни реалности и сменя рязко образите си - от фатална супер жена, през пленителна циркова актриса до астронавт, който съзерцава Вселената.

"Този проект е съчетание от мощна песен и зверски клип, които заедно те удрят силно, точно като thunder (в превод - "гръм"). Много съм горда с финалния резултат!", сподели тя тогава.

Кадрите са заснети на 4 локации в рамките на повече от 20 часа. Негов режисьор е Стефан Маринов - Buddubbaz, а оператор - Петко Андонов.

"Истинско удоволствие е да се работи с DARA и съм много щастлив, че с екипа успяхме да провокираме нейния огромен артистизъм по такъв впечатляващ начин", коментира по онова време Buddubbaz.

Снимка: Virginia Records

Още с аудио премиерата си, "Thunder" получи заслужена подкрепа не само в България, но и в чужбина, като парчето бе позиционирано в над 20 водещи плейлисти в дигиталните платформи в Русия, Германия, Полша, Румъния, Швейцария, Унгария, Чехия, Словакия, Естония, Литва.

Певицата представи "Thunder" за първи път на живо на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио, за които имаше две номинации - в категориите "БГ изпълнителка" и "БГ видеоклип" за "Ай Ай".