Видеото към хитовото парче на DARA - "Thunder" прекрачи границите на България и завоюва ново престижно отличие. На 21 юни, навръх Международния ден на музиката, в Белград се проведоха сръбските музикални награди Muzzik Video Awards MVA 2K21.

Сред носителите на големите призове блесна и нашата поп дива DARA, която грабна статуетката за "Electro Dance Music Video". Само за последния месец това е второто признание за забележителната визуализация, която на 10 юни бе избрана за БГ Видеоклип.

По проекта "Thunder", който вече повече от година е в челните позиции на националната ефирна класация, певицата работи с един от най-успешните креативни екипи у нас, а именно с този на Buddubbazz Tape Company (режисьор Стефан Маринов и оператор Петко Андонов).

Вижте снимки на DARA >>

Певицата създава песента в рамките на първото дигитално издание на най-големия в Европа творчески лагер за писане на музика - Song:Expo, в екип с международното хитмейкърското дуо KU3E - Chris Young (работил по проекти на Кайли Миноуг, Джейсън Деруло, Лайнъл Ричи, Род Дтюарт, Ella Eyre, VIZE) & Mats Koray Genc и талантливия млад български продуцент Витали Езекиев. Още пускането си на пазара, песента стана една от най-излъчваните в радио ефира у нас.

В клипа изпълнителката се превръща в мечтите на обикновено момиче, прескача между различни реалности и сменя рязко образите си - от фатална супер жена, през пленителна циркова актриса до астронавт, който съзерцава Вселената.

"Този проект е съчетание от мощна песен и зверски клип, които заедно те удрят силно, точно като thunder (в превод - "гръм"). Много съм горда с финалния резултат!", сподели тя тогава.

Кадрите са заснети на 4 локации в рамките на повече от 20 часа. Негов режисьор е Стефан Маринов - Buddubbaz, а оператор - Петко Андонов.

"Истинско удоволствие е да се работи с DARA и съм много щастлив, че с екипа успяхме да провокираме нейния огромен артистизъм по такъв впечатляващ начин", коментира по онова време Buddubbaz.

 

Още с аудио премиерата си, "Thunder" получи заслужена подкрепа не само в България, но и в чужбина, като парчето бе позиционирано в над 20 водещи плейлисти в дигиталните платформи в Русия, Германия, Полша, Румъния, Швейцария, Унгария, Чехия, Словакия, Естония, Литва.

Певицата представи "Thunder" за първи път на живо на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио, за които имаше две номинации - в категориите "БГ изпълнителка" и "БГ видеоклип" за "Ай Ай".

Снимка: Вирджиния Рекърдс