Бъзи Лий, под това име Саша Спилбърг, дъщеря на прочутия режисьор Стивън Спилбърг, издаде обещаващия си първи солов албум, представящ филма на живота ѝ чрез деликатния ѝ глас и меланхолични мелодии.

Тя даде интервю за АФП чрез Zoom от... автомобила си в Лос Анджелис.

"Интервю от колата - толкова типично за Лос Анджелис!", смее се тя.

По време на разговора на английски език тя вметва три изречения на перфектен френски, спомен от престоя ѝ във Франция, любовната ѝ връзка през това време и нейния край, вдъхновил албума "Spoiled Love", издаден от "Future Classic".

От деветте парчета в него две са инструментални. Единият инструментал е "Brie".

Снимка: Getty Images

"В началото имахме три инструментала, които работехме под названията на сирената - "Brie", "Camembert" и "Gruyеre". Заиграхме около френската дума за сирене "fromage", която на английски език може да се раздели на "From Age" и кореспондира с темата на албума - за това как пораснах след раздялата", обяснява певицата.

"Звучи малко като шега, но аз обичам каламбурите. Накрая запазихме "Бри", сувенир от Франция, която обичам и от времето, когато живеех между Париж и Лос Анджелис", каза тя.

В интервюто разказва и за отношенията и работата си по албума с Николас Джар, предава БТА. Двамата стават най-добри приятели на втория ден след запознанството си в университета, когато са на 18 години.

Снимка: Getty Images

"Не можем да сме заедно в една стая и да не правим музика. Той ме научи да пея по-спокойно, да имам по-интимно отношение към микрофона, защото преди, когато пеех в група, сякаш се сражавах срещу инструментите", разказа наследницата на легендарния режисьор.

Обяснява псевдонима си с това, че "Бъзи" (шумен) е израз на нейната екстровертност, а Лий е името на баба ѝ по бащина линия.

Бъзи Лий казва, че пандемията от Covid-19 е забавила с година излизането на албума ѝ. Певицата вече се готви за следващия, който трябва да излезе през 2022 г.

Снимка: Getty Images