Виктория представи следващата песен кандидат за Евровизия 2021. Това е "Dive into Unknown" - композицията, зад която стои екипът от автори на музикалния хит и фаворит за спечелване на конкурса през 2020 година "Tears Getting Sober".

"Dive into Unknown" ще бъде част от дебютния албум на Виктория "a little dramatic", като всяка от песните в него ще има шанс да прозвучи на сцената на Евровизия през май месец тази година. Това ли ще е българската песен за най-голямата музикална надпревара в света? Предстои да разберем през март.

Автори на "Dive into Unknown" са самата Виктория Георгиева, българският продуцент Борислав Миланов от Симфоникс Интернешънъл, австрийският композитор и артист Лукас Оскар, шведската поп звезда Skott и шведският топ композитор Пийтър Сейнт Джеймс.

Песента е създадена по време на Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 в Приморско и Бургас - първият международен лагер за писане на песни за Евровизия в България. Събитието се проведе през лятото на 2020 година с подкрепата на финтех компанията iCard, Община Приморско, Община Бургас, хотел Форест Бийч в Приморско и БНР Бургас. 

Снимка: Евровизия

"Песента се ракзава за смелостта да поемеш риск и да тръгнеш по път, който не знаеш накъде ще те отведе. Това до голяма степен се припокрива и с моя път. През годините се потапях в непознатото, учих се и винаги гледах напред, защото знам какво искам да постигна. Написахме песента с Борислав и Лукас от Симфоникс по време на музикалния лагер за Евровизия в Приморско и Бургас, където морето беше на една ръка разстояние. Вдъхновихме се от неговата красота, спокойствие и от красивите морски звуци. Беше много зареждащо и смятам, че именно енергията на красивото българско море ни помогна да създадем тази песен", споделя певицата.

Това е вторият съвместен проект между Виктория, Лукас и Борислав, които заедно написаха българската песен за Евровизия 2020 - "Tears Getting Sober". Според букмейкърите, както и редица фенове и анализатори на конкурса, именно тя беше големия фаворит за победа на отмененото 65-о издание на конкурса в Ротердам.