Частният доверителен фонд "Bessemer Trust" поиска да бъде отстранен от попечителството на финансите на американската певица Бритни Спиърс. Фондът е съпопечител заедно с бащата на попзвездата Джейми Спиърс.

Изпълнителката настоява родителят ѝ да бъде отстранен от попечителството, макар че съд в Лос Анджелис тази седмица отхвърли искането. По време на изслушването, провело се в края на юни т.г., тя отправи тежки обвинения към родителя си.

Адвокат на "Bessemer Trust" е подал молба в съд в Лос Анджелис за прекратяване на участието в попечителството, след като звездата свидетелства. Посоченият мотив е "промяна на обстоятелствата".

Доверителният фонд е съпопечител над финансовото състояние, което възлиза на 60 милиона щатски долара, от миналата година. От "Bessemer Trust" уточняват, че не са предприемали никакви действия с финансите на Спиърс, тъй като не разполагали с всички необходими за това съдебни документи.

Джейми Спиърс беше определен за попечител на певицата през 2008 г. заради разклатеното ѝ психично здраве и проблеми с наркотици, припомня БТА. Миналата година тя предприе съдебни действия, за да бъде премахнато попечителството.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos