Всички добре знаят, че още откакто свят светува красотата е най-могъщото оръжие, служещо вярно на представителките на нежния пол, превърнало се неведнъж в основен мотив за кръвопролития и безмилостни войни. Все пак в своя ход, историята многократно е доказала, че мъжете са способни на истински чудеса от храброст в името на женската пленителност, особено ако тя се доближава дори малко до тази на Моника Белучи, чиято съблазнителност е почти толкова легендарна, колкото онази, с която свързват Хубавата Елена, станала причина за падението на Троя, поне според древните митове и предания.

Факт обаче е, че италианката, която неведнъж е сочена за еталон, по който всички господа сравняват останалите дами, и до ден днешен не просто умело привлича всеобщото внимание към себе си, но и продължава безотказно да приковава хорските погледи, тъй като е запазила своето завладяващо обаяние и деликатна чувственост. Да, Моника е класа, стил и сексапил, събрани точно в 171 см. А съвсем наскоро вечната повелителка на мъжките фантазии, чиито сънародници лесно биха описали с думите "Mamma mia", за пореден път доказа, че притежава силата да разтапя сърца, както и нейната прекрасна 16-годишна дъщеря Дева, която е наследила физическите дадености на своята майка и днес върви уверено по нейните стъпки.

Вижте кадъра >>

Наскоро те за първи път позираха заедно пред обектива на фотографа Рафаел Паниза за последната корица на италианското издание на модната библия "Vogue", на която блестят с пълна сила. На изображението, поставено на първата страница на списанието, те са облечени в идентични черни рокли на марката "Dolce & Gabbana", която наследницата на актрисата рекламира през последната година, а дългите им коси им са прибрани по един и същ начин в хлабави плитки.

В интервюто, поместено на страниците на юлския брой с въпросните кадри, звездата от "Малена" споделя, че идеята за общата им фотосесия всъщност е била изцяло на нейната наследница, която е изтъкнала неоспоримия аргумент, че последните им професионални кадри били преди повече от десетилетие за сп. "Vanity Fair", когато все още е била бременна с нея.

Дева е първородното дете на Моника и Венсан Касел, които имат още една по-малка дъщеря Леони, която е само на 11 години. Французинът и италианката официално споделят 14 години от живота си, поне в продължение на толкова са женени, въпреки че в началото на познанството си, датиращо от 1996 г., когато снимат филма "Апартаментът", никой от тях не изпитва влечение към другия. Нещо повече, те изобщо не се харесват от пръв поглед. Според Венсан екранната му партньорка изглежда напълно безмозъчна, а от своя страна Моника го намира за превзет и надут сноб.

В крайна сметка историята им претърпява обрат, след церемонията по връчването на наградите "Сезар", на които Белучи получава отличие за изпълнението си в романтичната драма, тъй като двамата прекарват нощта заедно. Но това съвсем не е достатъчно за красавицата да излезе на истинска среща с Касел. Минава дълго време преди тя да склони да го стори, а заветното "Да" му казва, след като той катастрофира.

Бракът им приключва през 2013 г., а по ирония на съдбата повод за развода им е точно онова нещо, което преди години ги е събрало... В ранния етап на техния съюз Винсан изтъква в свое интервю, че е щастлив от факта, че подобно на него самия, половинката му цени свободата си. Като доказателство на думите му, те разпределят времето си между три имота - в Париж, Рим и Лондон, но не винаги са заедно на едно и също място.

Впоследствие обаче актьорът променя мнението си и иска да заживеят с двете си дъщери в един дом, като желанието му е да се преместят в Бразилия. Скоро след това общият им път приключва. Но въпреки всичко и до днес между тях съществува близост, разбира се, чисто приятелска, а мостът, който винаги ще ги свързва, са двете им момичета.