Ерик Фийлдс, полицай от Алабама, който тези дни бе обявен за двойник на актьора Дуейн Джонсън - Скалата, има даже същия глас, стана ясно от интервютата, които дава вече по повод приликата помежду им.

Снимка:Туитър

Ченгето сподели, че го бъркат или със Скалата или с Вин Дизел, а жена му нямала нищо против. 7-годишният му син също бил възторжен, че татко му е досущ като "най-якия" тип на света.

Снимка:Фейсбук

"Виждам прилики, но не чак толкова, колкото останалите. Дуейн е положителен човек, смирен, аз също искам да създавам усещането за позитивизъм на околните. Цялото това внимание към мен сега искам да използвам за благородна кауза", уточнява 37-годишният блюстител на реда.

Снимка:Фейсбук

Известността, придобита през последните седмици, му помага да обърне фокуса към  заболяването Амиотрофична латерална склероза - АЛС и позната още като болестта на Геринг, от което страдал колега на Ерик -Крис Дилард. Той е ветеран и ментор в професията за много местни полицаи. Фийлдс е нарекъл инициативата Dillard"s Warriors.

С тази диагноза живя и известният учен Стив Хокинг.

"Крис е боец, прекрасен човек, съпруг, баща. Не става въпрос само за пари, за това Крис да бъде подпомогнат финансово. Той има нужда от подкрепа, от молитви. Това означава всичко", казва Фийлдс. За лечението са необходими около 35 000 долара, макар тази болест да се води необратима.

Снимка:Фейсбук

Двамата с Джонсън още не са се виждали, но Дуейн казва, че с нетърпение окачва да чуе историите на Ерик за Скалата. В пост в Twitter, звездата скромничи: "Този отляво е по-готин от мен".

Снимка:Фейсбук

Ерик признава, че досега никой не го е бъркал със Скалата, но откакто във виртуалното пространство се шуми около приликата им, навсякъде го спират за селфи или разговори. Казва, че и до магазина да иде, не му мърдат 30 минути вътре, и едва успява да се откопчи, за да стигне до колата си.