Канадският певец Джъстин Бийбър води по номинации за музикалните награди на iHeart Radio благодарение на двата си големи миналогодишни хита, плод на сътрудничества - "Peaches" с Даниъл Сизър и Гивион и "Stay" с Кид Ларой.

Бийбър е с девет номинации за отличията, следван от певицата Оливия Родриго. Тийн сензацията ще се съревновава за осем награди със сингли от дебютния си албум "Drivers License".

Доджа Кет и Гивион са с по седем номинации за призовете, които ще бъдат раздадени на 22 март в "Шрайн одиториъм" в Лос Анджелис.

Музикалните награди на iHeart Radio отличават най-слушаните изпълнители за годината, а почитателите могат да гласуват в няколко категории, сред които за най-добра фенска армия, най-добър текст, най-добър кавър, най-добър музикален видеоклип.

И двете парчета на Джъстин Бийбър са номинирани за песен на годината. В категорията със свои парчета ще се съревновават също Оливия Родриго, Адел, Ед Шийран, "Silk Sonic", Дуа Липа, Lil Nas X, Ариана Гранде и Доджа Кет в сътрудничество със Сиза.

Оливия Родриго

Снимка: Getty Images

Родриго е с номинация и за изпълнителка на годината заедно с Ариана Гранде, Доджа Кет, Дуа Липа и Тейлър Суифт.

Две от номинациите на Доджа Кет са в категорията за най-добро музикално сътрудничество - за "Kiss Me More" със Сиза и "Best Friend" със Соуити, предава БТА.

Гивион, Оливия Родриго, Кид Ларой, "Монескин" и певицата Тейт Макрей са номинирани в категорията за най-добър нов поп изпълнител.

Снимка: Getty Images