Канадският певец Джъстин Бийбър сложи край на продължилата 10 седмици домининация на кънтри изпълнителя Морган Уолън в класацията на Billboard за албуми, съобщи сайтът на изданието.

Бийбър си осигури първенството с новия си албум "Justice", от който за периода на отчитане са продадени 154 000 еквивалентни единици.

Джъстин Бийбър за осми път в кариерата си оглавява албумната класация на Billboard. На 27 години и близо един месец той е най-младият самостоятелен изпълнител, покорявал осем пъти върха в чарта. Преди това рекордът по този показател се дължеше от Елвис Пресли.

Второ място в класацията заема певицата Лана Дел Рей със 75 000 продадени еквивалентни единици от албума ѝ "Chemtrails Over the Country Club".

След 10 последователни седмици на върха в чарта кънтри певецът Морган Уолън е отстъпил на трета позиция с албума "Dangerous: The Double Album", от който за периода на отчитане са продадени 66 000 продадени еквивалентни единици.

Снимка: AP/БТА

Челната петица в класацията Billboard 200 се допълва от посмъртно издадения албум "Shoot for the Stars Aim for the Moon" на рапъра Поп Смоук (40 000 продадени еквивалентни единици) и певицата Дуа Липа с "Future Nostalgia" (36 000 продадени еквивалентни единици).