Джъстин Бийбър отхвърля всички обвинения в изнасилване, появили се срещу него в Twitter.

Вижте снимки на Бийбър >>

В социалната мрежа млада жена на име Даниел бе написала, че е била изнасилена от Бийбър на 9 март 2014 г. в хотелска стая в "Четири сезона" в Остин, Тексас. Това е времето, в което Бийбър изненадващо се появи на музикалния фестивал South By Southwest.

Обвиненията хвърлиха в смут феновете на певеца, като някои от тях моментално ги отрекоха, но други застанаха на страната на обвинителката. Самият Джъстин Бийбър не остави развитието на нещата на случайността и побърза да се защити.

"По принцип не отговарям на подобни обвинения, които съм получавал по време на кариерата си, но след като се посъветвах със съпругата си и с моите мениджъри, реших да говоря за това", пише Бийбър.

Той е женен за Хейли Болдуин, а през 2014 г., когато се твърди, че е посегнал на въпросната жена, е бил с приятелката си по онова време - Селена Гомес.

Getty Images/Guliver Photos

Певецът твърди, че в тази история няма и капка истина и представя имейли, бележки и статии, доказващи, че през въпросната нощ е бил в настанен в обект от Airbnb, а на следващата вечер в хотел от веригата Westin, заедно с тогавашната си приятелка Селена Гомес, както и с техни приятели.

В серия от туитове Бийбър подчертава, че обвиненията срещу него са лъжа, но че всяко подобно обвинение трябва да се приема сериозно. Той също така подчертава, че възнамерява да заведе дело за този случай.

Друга жена също обвинява певеца в изнасилване, което твърди, че се е случило през 2015 г. Той още не е коментирал този инцидент, но човек от обкръжението му настоява, че и това обвинение не е вярно, защото на посочената дата е бил на друго място, пише Контактмюзик, цитиран от БТА.