Дженифър Анистън е една от онези жени, които с времето сякаш стават все по-привлекателни. Факт е, никой не е в състояние да отрече, че дори на 53 г., тя изглежда просто прекрасно. Всъщност още от първия миг, когато се появи на малкия екран в прочутия сериал "Приятели" като разглезената Рейчъл Грийн, която тепърва научава точно колко суров и труден е животът, актрисата плени сърцето на публиката и от тогава до сега просто отказва да го пусне. Да, макар годините да се нижат една след друга, хорското възхищение към нея единствено нараства.

И независимо, че от онзи ден, когато връхлетя вир-вода в култовото кафене "Central Perk", носеща подгизнала от дъжда навън булчинска рокля, след като току-що бе оставила годеника си Бари пред олтара, вече минаха цели 28 години, тя изглежда все така ослепително, ако не и повече. Разбира се, страхотната ѝ визия, както и перфектната ѝ фигура, позволяваща ѝ да носи секси тоалети по бляскавите събития, на които присъства, са резултат на постоянни усилия и добра поддръжка. Отдавна е известно, че носителката на наградите "Еми" и "Златен глобус" стриктно се придържа към здравословния начин на живот, при това във всичките му аспекти. Така например, за да поддържа перфектните извивки на тялото си, тя не само тренира интензивно, но и спазва строг хранителен режим.

Вижте снимки на Дженифър >>

Нещо повече, сега стана ясно, че в продължение на повече от две десетилетия синеоката красавица от гръцки произход всеки ден яде една и съща салата, която ѝ помага да запази своята изкусителна фигура. Преди няколко дни колежката ѝ от хитовия през 90-те години на миналия век ситком - Кортни Кокс, даде интервю пред вестник "Los Angeles Times", в което сподели, че докато снимали комедийната поредица, тя и останалите две актриси от нея постоянно обядвали заедно, като колежката ѝ винаги консумирала една и съща салата.

"Става въпрос за салата "Коб", която тя допълваше с пуешки бекон, нахут и още няколко неща. Джен просто има свой усет за храната, който определено ѝ помага... Все пак, ако ще ядеш една салата над десет години, то трябва да е наистина добра, нали?", каза Кокс пред изданието.

Заради интереса, който предизвика разкритието на Кортни пред таблоида, по-късно Джен сподели с Инстаграм акаунта "Living Proof" своя вариант на предястието, което само по себе си може да бъде и лека вечеря, достатъчна да се нахрани човек. Специално за последователите на страницата, тя довери, че за приготвянето му използва продукти, сред които попадат краставица, лук, шам фъстък, мента, магданоз, сирене фета и нахут.

Всъщност рецептата за "салатата от остатъци", както мнозина шеговито я наричат, води началото си от далечната 1937 година. Макар да съществуват общо три легенди за това как е била измислена, според всяка една от тях появата ѝ е резултат на чиста случайност. Според първата Робърт Хауърд Коб, към когото приятелите му се обръщали с краткото Боб, тършувал посред нощ из кухнята на ресторанта си "Brown Derby", намиращ се в Холивуд, търсейки нещо, с което да засити глада си. След като отворил хладилника, той награбил първите продукти, попаднали пред очите му, като с тях направил първата такава салата.

Втората история твърди, че той я създал, за да нахрани с нея окъснели клиенти, посетили заведението му след края на работния ден, а те толкова харесали неговото произведение, че още на сутринта се върнали, поръчвайки салатата "Коб", както я нарекли. Третият разказ, към който мнозина изпитват недоверие, гласи, че главният готвач на мястото Робърт Крайс приготвил салатата за своя шеф, давайки ѝ неговото име, тъй като той толкова я харесал, че искал да му я сервират на почти всяко хранене.

Едно обаче е сигурно, с течение на времето тази салата се е превърнала в истинска легенда, която е не само здравословна, но и вкусна. За тези от вас, които все още не са я опитвали, прилагаме рецептата, с чиято помощ можете да си я направите още тази вечер:

Необходими продукти за 1 порция:

2 - 3 листа маруля (зелена салата)

1 яйце

¼ авокадо

3 - 4 чери домата

2 - 3 тънки резена бекон

½ парче сварено пилешко филе

около 25 г синьо сирене

За дресинга:

½ ч.л. сол

½ ч.л. горчица

2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок

6 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват за 9 минути (твърдо сварени). Изваждат се и се прехвърлят в купа със студена вода с лед, докато изстинат. Обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Резените бекон се запичат до златисто в горещ тиган. Оставят се настрана.

Чери доматите се нарязват на половинки, авокадото и пилешкото - на хапки, а сиренето на дребни кубчета.

Марулята се накъсва и поставя в купа или чиния. Отгоре се подреждат останалите компоненти. Продуктите за дресинга се разбъркват добре и салатата се подправя с получения сос. Сервира се веднага. По желание може да се поръси със ситно нарязан сибирски лук.

ИЗБРАНО