Според продуцентката на съвременните филми за Джеймс Бонд - Барбара Броколи, малка е вероятността ролята на агент 007 до бъде поверена на жена.

59-годишната Броколи твърди, че следващият Бонд може да бъде с всякакъв цвят на кожата, но не и жена, пише БТА, цитирайки Контактмюзик.

"Не се интересувам от това да имам мъжки образ, влязъл в историята на киното, изигран от жена!", изтъкна продуцентката.

Досега в образа на Бонд са влизали актьорите Шон Конъри, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимъти Далтън, Пиърс Броснан, Даниел Крейг.

Вижте снимки >>

През юли миналата година се появиха твърдения, че чернокожата британската актриса Лашана Линч ще влезе в ролята на Агент 007. Идеята главният шпионин на Нейно Величество да стане представителка на нежния пол бе на една от авторките на лентата - Фийби Уолър-Бридж, известна с феминистките си възгледи.

Мнозинството от феновете на филмите за Джеймс Бонд обаче веднага изразиха възмущението си от новия избор. Според тях ролята на Бонд е прекалено мъжка, за да може с нея да се справи дама.

Ето че сега могат да се успокоят, защото тази възможност клони към нулата. Не е известно все още кой точно ще се превъплъти в култовия образ. Наскоро се появи информация, че това отново може да е Даниел Грейг, но Барбара Броколи не мисли така.

След 14-годишно участие в Бонд-поредицата Даниъл Крейг ще "освободи" ролята на агент 007 и Броколи с нетърпение очаква неговия заместник.

"Вълнувам се кой ще поеме щафетата, защото открай време съм фенка на Джеймс Бонд и такава ще си остана!", твърди Броколи.