3 милиона пластмасови бутилки са извадени от океаните за една година. За тази тревожна сериозност на ситуацията алармира Джейсън Момоа, но по забавен и неочакван начин.

Актьорът направи много специално пътуване тази седмица от Лос Анджелис до Хавай с "Hawaiian Airlines", за да отпразнува партньорството на авиокомпанията с неговата компания за вода "Mananalu", предава "People".

42-годишният актьор се превърна в стюардеса с хавайско цвете зад ухо и изненада нищо неподозиращите пътници, като им раздаде лично алуминиеви бутилки, пълни с пречистената вода.

Потребител на TikTok публикува видеоклип, изпратен от леля му, на която Момоа й дава бутилка. Видеото имало заглавие "Когато Джейсън Момоа е твоята стюардеса".

Актьорът от "Аквамен" също документира специалния повод на страницата си в Инстаграм със собствен видеозапис. 

"Ярко и рано. Трябва да е добър ден. Прибирам се вкъщи в Хавай с бебетата ми и по път ще направим нещо наистина страхотно, много страхотно, нещо подобно на начина, по който започна всичко", казва той, докато се насочва към своя полет на "Hawaiian Airlines".

"Бебетата" той нарича дъщеря си Лола Йолани, на 14, и синът си Накоа-Уолф, на 13 години.

Той обясни, че за инициативата се е вдъхновил, след като се питал много пъти защо винаги раздават пластмасови бутилки за вода за еднократна употреба по време на полети.

"И сега това за мен е сбъдната мечта. Защо да не бъде в алуминиеви бутилки? Има газирана вода, има газирана бира, има сода, безалкохолни напитки. Защо ми е тази малка еднократна вода? Идеята ми да създам водите "Mananalu" ми хрумна по време на полет. Благодарен съм за вашата подкрепа и е чест за мен, че "Hawaiian Airlines" е първата авиокомпания, с която си партнираме с "Mananalu". Мисията ни е да сложим край на пластмасата за еднократна употреба. Изпийте една от нашата - премахнете една пластмасова.

Със всяка продадена бутилка "Mananalu" премахваме една пластмасова бутилка от океана. Само за тази година са извадени 3 МИЛИОНА пластмасови бутилки от океана. Да спасим нашата красива планета. Алоха", казва още актьорът. 

 

През юни Момоа беше обявен в Лисабон за посланик на ООН по опазване на околната среда. Актьорът публикува серия от снимки в Инстаграм, на които се вижда как децата му внимателно слушат дискусията му на конференцията.