Фронтеменът на бандата Bon Jovi - Джон Бон Джоуви, разказа пред The Guardian, че преди да отиде на турне с друга рок банда, Judas Priest, през 80-те години на миналия век, никога не бил слушал тяхната музика.

Спомените на Джон го отвеждат назад във времето и той признава, че през първите години, в които с групата му ходели на турнета, предпочитал да са заедно с банди, по-скоро изявяващи се в поп музиката, отколкото с тежки метъл представители.

"Искам да отидем на турне с някой като Cars или Брайън Адамс, спомня си Бон Джоуви, но мениджърът ни каза "Не, ще се научите да свирите с банди като Judas Priest, Kiss и Scorpions."

Мениджърът на Bon Jovi бил категоричен, че бандата ще направи повече впечатление сред рок публиката.

"Тази публика е вярна, казвал той, докато поп публиката е непостоянна."

През 1986 г. Bon Jovi тръгват на турне с Judas Priest, като Джон споделя, че до онзи момент никога не бил слушал тяхната музика. Концертите са за представяне на новия им албум тогава Slippery When Wet.

Embed from Getty ImagesBon Jovi през 1986 г.

Той е трети за Bon Jovi и след него групата постига феноменален успех с продадени повече от 28 милиона копия по цял свят. Именно в този албум групата преминава от по-лиричното разказване на истории чрез музика в по-тежките "води" на хардрока и метъла.

По стечение на обстоятелствата Bon Jovi и Judas Priest отново пресичат пътищата си десетилетие по-късно, когато и двете банди са номинирани за Залата на славата на рокеднрола. Тогава, през 2018 г. Bon Jovi печелят вота на феновете и стават част от нея, докато Judas Priest все още очакват това признание.

Embed from Getty ImagesJudas Priest през 1986 г.