Джони Деп отново влезе в ролята на капитан Джак Спароу от "Карибски пирати", за да изпълни желанието на неизлечимо болно момче, съобщава "Daily Mirror".

59-годишната холивудска икона облече отново костюма на култовия си герой, станал такъв благодарение на актьорския му талант, за да изпрати мило послание и подкрепа на неизлечимо 11-годишния Кори, който се бори със сърдечно заболяване.

Момчето, фен на "Карибски пирати" Кори Паркин-Стоуъл претърпя две неуспешни сърдечни трансплантации и в крайна сметка се отказа от трета. Сега той е на палиативни грижи и семейството му не знае колко дълго му остава да живее.

Джони изненада момчето с видео съобщение и телефонно обаждане, като му каза: "Пожелавам ти късмет, аз съм твоят фен номер едно, капитан Кори, цялото ми уважение и любов."

Кори се надява да получи възможно най-много абонати за канала си в YouTube и Джони иска да помогне.

Джони каза: "Капитан Кори, разбирам, че вие сте истински ютюбър, ще се радвам да следя вашия YouTube канал и ще кажа на всичките си приятели да следват вашия YouTube канал. Ще бъда там и ще наблюдавам всеки момент". 

По време на видео разговора Джони също "посвети" Кори в рицар с меча на капитан Джак.

Кори сподели само половината от телефонния разговор в канала си в YouTube и каза, че трябва да достигне 200 000 абонати, за да освободи останалата част от разговора.

Сега той има невероятните 179 000 абонати.

Кори е роден с хипопластичен синдром и е претърпял първата си сърдечна трансплантация през март 2018 г., но органът е бил отхвърлен. Втората трансплантация била през януари миналата година, но след болезнена процедура тялото му отхвърлило сърцето. След разговори с родителите и медицинския си екип, той е решил да не предприема друга.