Вече почти месец продължава бляскавото холивудско дело, в което звездата от "Карибски пирати" Джони Деп съди за 50 милиона долара бившата си съпруга, актрисата Амбър Хърд, за клевета. През 2018 година 36-годишната блондинка се представя за жертва на домашно насилие в статия, публикувана във в. "Вашингтон пост". В материала не се отбелязва името на актьора, но Деп е убеден, че обвиненията насочват именно към него - твърдения, че е насилник, които той категорично отрича. 

Делото предизвиква огромен интерес не само от страна на медиите, но и от страна на феновете на Джони Деп, които се стичат на тълпи, за да присъстват на заседанията от съдебния процес, издигат плакати пред съда във Феърфакс и развяват пиратски знамена (заради култовата роля на Джак Спароу).

Процесът вкопчва и милиони други зрители в телевизорите и мобилните устройства, защото се предава на живо.

Съдията дори се принуди да наложи специални правила - Деп и Хърд нямат право да позират за снимки, нито да дават автографи в съдебната сграда. 

Разбира се, като всяко холивудско дело, това умело създава взривни новини от пикантните свидетелства на бившите съпрузи, които за отрицателно време "заливат" социалните мрежи. Докато част от твърденията могат дори да разплачат наблюдателите на делото, то други са меко казано странни и дори понякога предизвикват смях. Разкази за побой, наркотици, алкохол, интимни части и какво ли още не - вижте някои от най-шокиращите моменти от съдебната зала.

"Изненада" на леглото

Джони Деп разказва пред съда, че когато приключвал връзката си с Амбър Хърд, отишъл до съвместния им мезонет в Лос Анджелис, за да събере част от вещите си, но бил възпрян от един от охранителите. 

"Не мисля, че сега е удобно време да влизаш", казал на актьора гардът и показал на телефона си снимка на леглото на бившите съпрузи. 

"От моята страна на леглото имаше човешки екскременти. Така разбрах защо не е удобно да влизам точно сега", разказва Деп в съдебната зала. 

"Беше толкова ексцентрично и толкова гротескно, че можех единствено да се изсмея", добавя холивудската звезда от "Карибски пирати".

Амбър се опитала да обясни ситуацията с "фекалния материал на леглото", като обвинила техните кучета. 

За случката свидетелства и самият охранител Старлинг Дженкинс, който казва на адвокатите, че самата Амбър Хърд му обяснила, че "изненадата" на леглото била несполучлива шега.

Ядосаният портиер

По време на едно от заседанията показват свидетелския "разказ" на портиер, който е работел в сградата с мезонета на Деп и Хърд. Той обаче ясно дава да се разбере, че не иска да участва в процеса. Изказването му предизвика смях дори в изигралия капитан Джак Спароу.

Алехандро Ромеро обяснява, че не помни много за отношенията в актьорското семейство. "Не помня дори какво съм закусвал. Изпратихте ми документите да ги прегледам, а аз дори не исках да ги преглеждам, защото мина толкова време. Сякаш просто не искам да се занимавам повече с това", казва портиерът.

"Толкова съм стресиран, просто не искам да се занимавам повече с това. Уморен съм, не искам да се занимавам с това съдебно дело, всички имат проблеми и не искам да се занимавам повече с това", подчерта няколко пъти Ромеро. 

Всъщност обаче по-забавната част идва в края на свидетелството на служителя. Той започва да шофира по време на показанията си, a от носа му излиза пушек (вероятно в следствие на електронна цигара). Цялата ситуация разсмива не само Деп, но и цялата зала. Съдията, изглеждайки слабо казано отчаяна, дава почивка с думите "виждала съм много неща, но това ми беше за първи път". Адвокатът на Хърд пък нарича случилото се "най-странните показания".

Интимните части на Джони Деп

Амбър Хърд твърди, че бившият ѝ съпруг изписал името ѝ с урината си в къщата след поредната семейна кавга.

Именно заради това адвокатът на блондинката задава въпрос на поредния от телохранителите на Деп, който отново предизвиква смях в цялата зала.

Юристът пита виждал ли е гардът холивудският актьор да уринира в къщата и дали "нещото му" е било навън. 

Служителят на Деп отговаря "не", но така или иначе всички, присъстващи на делото вече са избухнали в смях.

Деп загубил част от пръста на ръката си

По време на снимките на петия филм от поредицата "Карибски пирати" актьорът загубил част от пръста си. Това разказва приближеният до Джони Деп специалист по зависимости Дейвид Кипър. Случилото се било в следствие на "жестока битка с Амбър". Звездният актьор изпратил SMS на Кипър, за да го уведоми, че върхът на пръста му бил отрязан.

Домоуправителят от сградата, където тогавашните съпрузи живеели, свидетелства, че намерил въпросния връх в кървава кърпа.

"Не усещах болка, но когато погледнах, разбрах, че върхът на пръста ми е отрязан", споделя Деп. Актьорът отишъл до стаята за спешна помощ и когато медикът попитал какво се е случило, Деп излъгал, че го е защипал с вратата.

"Не исках да вкарвам г-жа Хърд в беда", казва още звездата от "Карибски пирати". Според показанията бившата му съпруга хвърлила бутилка от водка по него.

"Не исках да разкривам, че г-жа Хърд беше тази, която хвърли бутилка водка по мен и след това рани пръста. Опитах се да поддържам нещата възможно най-спокойни и лесни за всички. Не исках да я включвам", споделя още Деп.

Джони Деп агресивен, раздава ритници и юмруци в кухнята

По време на процеса показват видео, където известният актьор е видимо в нетрезво състояние, държи се агресивно. Видеото е заснето от Амбър Хърд в дома им.

Деп удря кухненските шкафове, налива си вино и псува, крещи.

Амбър му казва, че това поведение не е необходимо. "Нещо случило ли ти се е", отвръща риторично той.

"Ясно е, че имах трудни моменти тогава. Не знам за какво е това, но да бъдеш незаконно записан от половинката си се вписва идеално с останалите записи и снимки", обяснява за видеото актьорът. "Тя се опита да го скрие от мен и се засмя и се усмихна накрая. Това беше най-интересната част", допълва той.

По време на видеото Деп нарича тогавашната си съпруга и "съветник в лагера за лесбийки".