Дъщерята на президента Джордж Буш - Барбара Пиърс Буш се омъжи за годеника си - сценариста Крейг Койн в неделя на частна церемония в Кенебънкпорт в щата Мейн.

Вижте снимки >>

На сватбата са присъствали само 20-ина членове на семейството, сред които родителите на Барбара - президентът Джордж Буш и съпругата му Лора, дядото на булката Джордж Буш-страши и близначката на Барбара - Джена Буш Хейгър.

Булката, която е председател на организацията с нестопанска цел Global Health Corps, носеше бяла копринена рокля Vera Wang. Тя бе отведена до олтара от баща си. Баба ѝ Барбара Буш, на която е кръстена, почина през април на 92 години, но бе почетена от внучка си на сватбения ѝ ден. 36-годишната дъщеря на американския президент носеше гривна, подарена от дядо ѝ на баба ѝ за 70-ата годишнина от сватбата им през 2015 г. Синьото нещо, което се носи на сватба, според американската традиция, са били чифт обеци, подарък от Джена Буш Хейгър - близначка на Барбара.

Джена сподели, че след сватбата е плакала много от щастие. Сестра ѝ и годеникът ѝ се венчали в Мейн заради дядо ѝ, а и защото е място, което цялото семейство обича и чувства като свой дом.

На церемонията Джена вдигнала тост за сестра си: "Просто казах колко мнного значи тя за мен, но всъщност завърших с писмо, което дядо ми е написал на баба ми."

Джордж Буш публикува кадър от сватбата, на който води дъщеря си към олтара и написа:

"Барбара е спрягана за уникална и силна жена и с право, защото тя е уникална и силна. С Лора сме толкова горди с нашата чувствителна, смела, страстна, мила, интелигента и любяща дъщеря. И сме развълнувани да приветстваме Крейг Койн с добре дошъл в семейството."