Британската кралица отново демонстрира любовта си към състезателните коне, като им посвети почти целия си ден при посещението в графство Съмърсет.

Вижте снимки >>

Нейно Величество беше посрещната в конюшните на треньора Пол Никълс. Шест от неговите великолепни състезателни животни бяха представени на 92-годишната кралица. Тя ги погали и нахрани с моркови.

Известно е увлечението на Нейно Величество по състезателните коне. Тя им е почитателка още от детството си, когато за пръв път получава като подарък шетландско пони. Елизабет Втора е много добър ездач и самата тя притежава състезателни коне.

Кралицата се срещна и със студенти от университета в Бат, които работят по изследователски проекти, свързани с гръбначни наранявания при практикуването на конни спортове, съобщават от БТА. По-късно тя посети школата "Кингс Брютън", основана през 1519 година. Във връзка на 500-годишния й юбилей, Нейно Величество откри новия музикален център на школата. Тя стана кръстница и на един от конете на полицейския отряд в Ейвън и Съмърсет. Посещението на кралската особа завърши с разглеждане на галерията "Хаузер и Вирт" в Съмърсет.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos