Британската кралица Елизабет Втора посети снимачната площадка и студиото на най-дълго излъчваната телевизионна сапунена опера в света "Коронейшън стрийт", съобщи Ройтерс.

Кралицата, която е на 95 години и е най-възрастният и най-дълго управлявал монарх в света, беше посрещната с аплодисменти и радостни възгласи, когато стъпи на червения килим, покриващ калдъръмените улици, под звуците на популярната мелодия на телевизионния сериал.

Тя се срещна с най-дълго участващите в поредицата телевизионни звезди пред входа на заведението "Роувърс ритърн ин" от сериала и се поинтересува как екипът се е справил с ограниченията по време на пандемията.

"Чудесно е, че имахте възможност да продължите по време на тази пандемия", каза кралица Елизабет Втора. "Госпожо, Вие сте тази, която продължи", отвърна й Уилям Роуч, който държи рекорда за най-дълго участвалата в шоуто звезда. Той изпълнява ролята на Кен Барлоу от първия епизод.

Поредицата "Коронейшън стрийт", която представя живота в измислен квартал на северния британски град Манчестър, е нещо като национална институция от излъчването на първия епизод на 9 декември 1960 г. Оттогава са излъчени над 10 000 епизода, сериалът е продаден в над 130 държави и събира десетки милиони зрители.

Кралицата за втори път посещава снимачната площадка на сериала, сред чиито почитатели е. Синът й, престолонаследникът принц Чарлз беше тост на 40-ата годишнина на шоуто през 2000 г.