Британската кралица няма да вземе участие в срещата на високо равнище за климатичните промени в Глазгоу след медицинска препоръка, съобщиха от Бъкингамския дворец.

95-годишната Елизабет Втора премина рутинна медицинска проверка в болница миналата сряда, след като отмени посещението си в Северна Ирландия. На следващия ден от Бъкингамския дворец съобщиха, че кралицата с голяма неохота се е съгласила да се вслуша в съвета на лекарите да си даде почивка няколко дни.

Вчера тя поднови обществените си ангажименти с видео среща от двореца Уиндзор с посланици на други държави. Елизабет Втора бе показана усмихваща се пред камерите по време на разговори с посланиците на Южна Корея и на Швейцария.

От Бъкингамския дворец съобщиха, че кралицата с голямо съжаление е взела решение да не ходи за срещата в Глазгоу, но тя ще направи нейното обръщение към делегатите чрез предварително направен запис на 1 ноември.

Кореспондент на Би Би Си по въпроси на кралското семейство коментира, че е много вероятно в бъдеще все повече да виждаме монарха само чрез видео връзки.